Alla inlägg under januari 2009

Av Bamse och Valle - 13 januari 2009 17:01

Idag känner jag mig mycket piggare. Medicinen den verkar bra. Nu orkar jag gå en längre promenad, utan att det känns jobbigt. Matte hon tycker också att det ser ut som om jag mår bättre. Det märktes på våran promenad, nu kunde jag springa riktigt fort på snön. Vi har faktiskt lite kallare idag -6 grader, mot igår då det var +6 grader. Så nu har det frysit på snön så man kan springa nästan överallt. Idag har Lill Husse varit hemma, han har också blivit sjuk. Men han verkar sjukare än mig, för han har legat istort sett hela dagen i sin eller mattes säng. Så han var inge värst bra kompis. Tacka vet jag när Matte och Husse är hemma. Då har man kompisar hela dagen, och får följa med på upptåg. Det är skoj det. Matte lovade att vi skulle fara till stugan snart igen och det skall bli så roligt. Hoppas bara att det inte blir så kallt. Hej Svejs

Av Bamse och Valle - 12 januari 2009 19:40

Jag tror att penicillinen redan har gjort verkan. Nu kan jag springa omkring med en boll i munnen. Det har jag inte velat gör på hela helgen. Matte har lekt med mig och bollen en stund. Sen har vi varit på en lite kortare promenad ikväll. Vi har ju så fruktansvärt halt helt plötsligt. Inte undra på de vi har + 6 grader, och det är ovanligt här uppe att det är så varmt. Vi brukar ju ha -15 till -30 grader. Men det är ganska skönt att det är varmt, då kan man ju vara ute utan att frysa. Snart så skall jag få den andra dosen medicin. Så vänta bara tills imorgon, då är jag nog snart samma gamla Bamse.

Av Bamse och Valle - 12 januari 2009 13:43

Ja det vart att fara till Djursjukhuset. Öroninflammation i bägge öronen. Nu skall man få droppar i öronen i 10 dagar. Men det är bra det, för jag har knappt kunna sova inatt för att det gjort så ont. Jag har till och med hållt Matte vaken. Och det kändes inte så bra, hon skulle ju upp och jobba i morse. Men hon tyckte så synd om mig, så det gjorde inget sa hon. Nu skall man bara ta det lugnt och bli ompysslad. Det tycker jag ju allra mest om. Hela uppmärksamheten den vill jag ha. Jag brukar få extra god mat också, det är ännu bättre. Vi hörs

Av Bamse och Valle - 11 januari 2009 18:23

Jag har fått lite ont i ena örat. Matte och Husse undrar om det blåste för mycket på våran långpromenad. Blir det inte bättre så måste vi nog åka till Djursjukhuset. För dom får minnsann inte röra örat, då gnyr jag till. Så ont har jag det just nu. Och inte är jag på vidare värst bra humör att vara vaken heller. Vill helst ligga i Mattes och Husses säng. Det är mjuk och skön. Men det får jag säger Matte, hon tycker nog lite synd om mig. Jag skriver mer i morgon.

Av Bamse och Valle - 11 januari 2009 14:10

Idag har jag, Husse och Matte varit till stugan igen. Där är det skoj må ni tro. Jag hade så tur så att Farmor och Farfar var där. Dom gillar jag helskarpt. Jag har blivit väldigt duktig nu att hälsa på dom, jag hoppar inte upp alls. Det är tur det för farmor är lite rädd att jag skall putta omkull henne. Och det skulle jag ju kunna göra med mina 57 kilo. Ni skulle ha sett vad mycket vatten det var på isen. Det kom en bil efter isen, som körde ner i vattnet. Det var så mycket att det gick upp till bildörren. Att dom bara törs åka ut på isen. Det är ju hur mycket vatten som helst. Men det är nog dom som har åkt till sin stuga på Sandön, som nu skall åka hem. Tur att vi har våran stuga på fastlandet, så man slipper åka på isen, och båt på sommaren. Jag skall nu ta mig en slummer, för man blir trött av långpromenader.

Av Bamse och Valle - 10 januari 2009 15:27

Ja det vart som jag trodde, en väldigt jobbig träff. Jag tror att vi har sprungit 2 mil, tillsammans jag och Sigge. Men det var tur att jag hade honom, inte hade Husse hunnit med annars. Det är roligt att träffa andra hundar, och speciellt dom som inte är arga på mig. Dom tycker jag inte om. Jag kan berätta att vi minnsann var trötta. Jag var så trött när jag kom hem att jag nästan inte orkade hälsa på matte. Lillhusse hade precis klivit upp ur sängen, så han såg lika trött ut som jag. Just ja, det har jag ju glömt berätta om. Imorse fick jag se grannens katt på riktigt. Ni skulle se var rädd den vart när den fick se mig. Jag jagade hem den i väldig fart. Men den sprang under deras bro, så jag fick inte tag i den. Det var nu tur det, undrar vad jag hade gjort då. Husse kom och hämtade hem mig i kopplet, jag trodde dom skulle bli arga. Men det var dom inte, matte sa att dom får hålla reda på sina djur. Hon vill inte ha en massa kattpink runt huset, vi har ju ingen katt. Så då får dom stå ut med mig på sin gård. Jag brukar inte så ofta springa från vår tomt. Så dom kan inte klaga så mycket på mig. Matte säger att den förra hunden dom hade, han sprang iväg jämt. Så hon tycker att jag är en duktig en. Nu skall jag ta mig en vilostund, hörs imorgon.

Av Bamse och Valle - 10 januari 2009 13:35

Idag har Husse lovat att vi skall åka till stugan. Jag skall få med mig en kompis, han är lite mindre än mig. Det är en blandning mellan Golden Retriver och någon annan sort som jag inte riktigt vet vad det är. Det är Husses son Per som äger den. Han är äldre än mig, så han tror att han kan leka omkull mig. Men förra gången vi träffades, då satte jag bara tassen på hans rygg så låg han ner. Jag älskar att få åka iväg till stugan, där får man springa iskogen, runt alla husen och vara ute på isen. Jag skriver mer sen, för nu skall vi fara. Jag är redan färdig och sitter vid ytterdörren. Husse tar sån tid på sig, det skall ju vara så mycket kläder. Vi som har så varmt idag +3 grader, då skall man väl inte behöva så mycket på sig.

Av Bamse och Valle - 9 januari 2009 19:05

Ja nu har matte haft en sådan där tråkig dag igen. Det skall städas och tvättas. Hon kom på att hon skulle städa ur klädkammaren, dom saker hon och husse inte använde. Det vart en hel säck med kläder. Och jag fick inte vara med. Så fort lillhusse kom hem sa hon "snälla ta han här ifrån". Jag förstår inte riktigt varför, jag som var så hjälpsam. Jag tyckte att jag kunde sortera kläderna riktigt bra. Fast dom hamnade kanske inte riktigt där dom skulle. Sen tyckte jag att rullen med sopsäckar som hon tog fram var jätteskoj. Jag tog tag i dom och drog rullen runt hela huset. Den vart som en lång bred orm. Halkig var den också, för jag druttade på baken flera gånger. Ja ja det tar väl slut med denna städning, fast jag tycker dammsugaren den låter varje dag. Men det spelar inte så stor roll , för jag är då inte rädd för den. Jag har även idag varit ute på egna upptåg här på åkern bakom oss. Våran granne har en katt som jag är hemskt intresserad av. Skulle verkligen vilja träffa den, och se hur den ser ut. Inte bara dennes lukt, för den finns överallt på våran gård. Nä nu ska jag nog ta och vila en stund. Vi hörs någon annan dag.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards