Alla inlägg under februari 2009

Av Bamse och Valle - 4 februari 2009 18:42

Ja jag gillar inte att dom skall ut och resa. Det märks först och främst när dom plockar fram väskorna, då blir jag riktigt sur. Och sen blir det ju så tokigt när dom kommer hem. Jag blir så glad så jag vet inte riktigt hur jag skall bära mig åt. Hinner dom inte in och klä av sig nog fort, ja då skall jag hjälpa dom av med jackorna. Jag blir aldellens till mig kan man säga. Husse han vart diskad i ansiktet och så fick han höra min skönsjungade röst. Jag sjöng alla stämmor jag kunde. Den ekade nog skulle jag tro. Men jag kunde inte rå för det. Efter det tog Husse med mig till Matte på hennes jobb. Där var en kille som jag så gärna ville hälsa på, men det fick jag inte. Man får vara rädd att jag puttar omkull honom, och det är inte så bra. Men jag skällde på honom lite iallafall. Det tog lite tid för Husse så jag hann bli lite less. Men tillslut så kom vi oss iväg hem iallafall. Nu skall jag få lite ris, jag har lite dåligt i magen (för mycket ben och grisöron). Vi hörs snart igen.

Av Bamse och Valle - 4 februari 2009 09:57

Det började med att jag fick gå ut en stund på baksidan. Jag tyckte att det blev lite varmt inne, man måste då få svalka av sig lite grann. Jag gillar ju att spankullera runt lite grann. Och brukar avsluta det med att sätta mig på framsidan, i hörnet av huset. Rätt var det är ser man något intressant. Och vet ni vad jag upptäckte då? Det var minst 30 st småfåglar som satt och åt på talgbollarna Matte har hängt ut. Vilken lycka, jag sprang det snabbaste jag kunde mot pilträdet. Men när jag närmade mig, då vart dom nog så rädda att alla flög upp åt olika håll. Jag visste inte riktigt hur jag skulle bära mig åt för att få tag idom. Jag försökte hoppa efter dom. Men fåglarna var ju hur snabba som helst, och rätt var det var hade dom bara flygit iväg. Tänk om jag också hade kunna åka upp i himlen så där. Matte tyckte jag skulle låta bli dom, men dom såg ju så roliga ut att jag bara var tvungen.

Av Bamse och Valle - 3 februari 2009 16:22

I eftermiddags så var det inte matte som gick ut med mig på promenad. Utan det vart Lill Husse, han såg inte vidare värst glad ut. Men matte har ju ont i sin mage så hon måste få vila. Då tyckte hon att kan kunde ta mig på en promenad. Jag hörde på honom att han inte gillade det speciellt mycket. För jag skulle kissa på kommando. Och det är ju ganska svårt. Men det var väl den dära datorn som var av större intresse. Det är tur att Matte och Husse faktiskt har tid med mig. Dom säger aldrig "kissa nu". Utan jag får gå och lukta mig fram till ett bra ställe. Imorgon kommer Husse hem, då har han sagt till Matte att vi skall gå våran långa sväng. Det skall bli skönt, då får man springa runt på åkrarna bakom oss, hur mycket som helst. Jag har nog ganska mycket spring i mina ben, för jag springer fram och tillbaka med en jättegren som jag har hittat. Pinnar ja dom gillar jag skarp, bara jag inte tuggar i mig dom. Det har ju hänt, att en pinne fastnat i min mun. Och det var inte det minsta skönt. Nu skall jag se till att Matte får maten gjord till dom små människorna.

Av Bamse och Valle - 3 februari 2009 13:33

Ja jag som trodde att man skulle ha sällskap hela tiden när dom var hemma. Men inte det, matte hade så ont i magen så tyckte det var bättre att ligga till sängs. Jag tyckte det en liten stund, men sen så var det roligare att få gå på egna upptåg i huset. Lill Matte hade ju inte stängt dörren till sitt rum, så där fanns det spännande saker. Typ hårdborstar och locktänger, fast så vidare värst goda det var dom ju inte. Undrar vad hon tycker om sin hårborste när hon kommer hem. Det var något mjukt på skaftet tidigare, men det finns inte mer. Ja dom får ju skylla sig själva, lär er att stänga igen dörrarna om ni vill ha sakerna i fred. Matte hon vart inte så glad, tyckte jag skulle bita på mitt hundben istället. Vadå det har jag ju smakat på tidigare, så det vet jag ju exakt hur det smakar. Nej tacka vet jag nya saker. Nu skall matte ge mig lite mat, det skall smaka bra. Man blir inte vidare mätt av "tjejsaker".

Av Bamse och Valle - 2 februari 2009 19:05

Ja tänk att jag också kunde bli blåst. Jag som trodde att när dom sa åka bil. Ja då skulle vi fara till stugan. Men inte alls, det vart en tur till affären och för att tanka bilen. Jag var inte speciellt road av att bara få sitta i bilen. Så när Matte kom ut från affären, då hade jag minsann satt mig på förarsätet. Ja kör inte hon dit jag vill så får väl jag göra det. Hon hade bara lite problem med att få mig tillbaka till skuffen. Jag tyckte minsann det var kul att få spankullera runt på parkeringen, men det tyckte inte hon. Ja så är det när man inte tar något koppel med sig. Nu har hon nog lärt sig, att skall jag med då tar man halsband och koppel med sig. Nu skall vi iallafall göra lite mat, för nu är man ju hungrig. Det var gott med lite mat. Jag och Matte var på en promenad. Sen fick jag sitta ute och titta en stund. Det är så spännande med alla fåglar som vi har i träden. Våran grannepojke var ute och lekte med en kompis. Jag tyckte det lät spännande så jag sprang ju givetvis dit. Men det skulle jag inte ha gjort. Han skrek åt mig att jag skulle gå hem "hundjävel", det ordet har jag aldrig hört förrut. Man kallar inte sina djur för sånt, inte då i våran familj iallafall. Vi hörs imorgon.

Av Bamse och Valle - 2 februari 2009 14:26

Ja i morse så ville man verkligen inte vakna. Jag lyfte inte ens på huvudet när Matte for till jobbet 0510. Undrar om det kan vara för att det vart 2 promenader igår. Jag är ju faktiskt hemskt morgontrött, men jag brukar vela gå ut vid 6 halv 7 tiden. Men inte på morron, nu vart det strax före 0900 som jag kände för att kliva upp. Det är ju så skönt att få lägga sig i mattes säng när hon åkt iväg till jobbet. Ja inte var jag så pigg när Matte kom hem heller. Jag tyckte vi skulle ta en mysstund. Och det ville hon nog också, fast inte som jag ville i "sängen". Nej man skulle sitta fint vid bordet så att det gick att klappa mig. Förstår inte min matte att jag vill ha det mjukt och skönt när det skall mysas. Inte sitta eller ligga på ett hårt golv. Nej vi får ta och ändra på vissa saker tror jag.

Av Bamse och Valle - 1 februari 2009 18:05

Ja nu har man fått vara med om att hjälpa till med att få upp en skoter som kört fast. Man måste träna på att köra överallt, och det är viktigt. Och sen så ska man nog ha med sig en spade också. Nu har vi haft 2 stycken långpromenader idag, jag och Husse. Det är bra, för Husse skall vara borta i 3 dagar, och matte jobbar eftermiddag tisdag och onsdag. Så då blir det inte så långa promenader om jag känner min Lill Husse riktigt. Han är så trött säger han, när det skola. Man får kliva upp så tidigt. Då skall han sova en stund när han kommer hem. Tidigt, tänk Matte som ibland kliver upp klockan 4, det är tidigt. Och ändå orkar hon gå på promenad med mig. Det har hon lovat att vi skall göra imorgon, för då slutar hon klockan 12. Nu skall jag få följa med Husse på jobbet. Undrar om hon som jobbar nu blir rädd för mig, jag som blivit så stor. Det var ju ett tag sen hon såg mig. Vi hörs imorgon

Av Bamse och Valle - 1 februari 2009 13:47

Ja idag så vart det en jättelång promenad efter isen. Det var riktigt skönt, så länge man gick i solen. Men när man kom i skuggan så kände man att det var -10 grader. Men det gjorde inte så mycket att det var kallt, för vi höll oss varm med att promenera.Jag fryser aldrig, jag har ju så bra päls. Matte och Husse måste ta på sig mycket kläder för att inte frysa. Matte hade klätt sig lite för mycket, för hon sa att hon blev alldelens svettig. Efter promenaden så satte vi oss i Bastun, för att dricka varm choklad och äta en smörgås. Jag fick smaka av deras smörgåsar, och så hade ju Matte tagit med sig mina godisar. Hon har gjort godis av blodpudding, mums. Jag skall nu få lite mat och så skall jag ta mig en slummer. För man blir trött av att vara ute.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards