Alla inlägg under oktober 2009

Av Bamse och Valle - 16 oktober 2009 18:04

Idag vart det inte mycket gjort, det har regnat och så har det regnat ja hela dagen. Det hade varit bättre om det varit snö istället för regn. Men det kommer väl att bli som för några år sen, snön kom dagen före julafton. Våran Lill Husse Emil han spelade golf till 22 december det året. Det känns inge roligt för oss, vi tycker nästan synd om Husses syster i Stockholm. Hennes hundar får inte uppleva riktig vinter, tänk om inte vi får det heller. Det slutade faktiskt att regna vid 5 tiden, och då fick vi hjälpa Husse att sätta på vinterdäcken. Det var ju skoj ända tills kompressorn startade, då vart det järnet för både mig och Valle. Huva vad illa den lät, men vi tordes fram då den slutade. Nu skall det göras middag, och sen så tror jag det blir en stund framför TV;n. Jag har ju redan bänkat mig i sackosäcken med Apan, och Valle ligger utslagen på golvet. Hejs svejs

  

Sätter in ett kort på oss och Nelly och Wilma. Vi saknar dom fast dom var sura på oss.

Av Bamse och Valle - 16 oktober 2009 09:08

Man blir inte riktigt klok på detta väder. Det har då inte varit minus grader inatt, och regnet har stått som spön i backen hela natten. Jag hade då inte det vidare lust att gå ut, men man måste ju. Valle däremot som kommit in i upptäckar åldern, bryr sig inte det minsta att det vräker ner. Han måste ju bara ut på upptåg. Det är väl inte så vidare snällt mot våra människor, för då måste dom ju ut i detta regnande och hämta in honom. Idag är Matte ledig, och skulle ju givetvis kratta upp dom sista löven, ja hon kan ju alltid försöka. Men vi tror att det kan bli så att löven fastnar i krattan så blöta är dom. Nej nu får det verkligen bli kallt och komma lite snö. För i sånt här väder fastnar ju allt i våra pälsar, och tala inte om vad som fastnar på våra tassar efter allt spring i potatislanden. Det kommer att bli att vi måste bada innan vi kommer in, om detta väder fortsätter. Eller åtminstone bada våra tassar, de blir ju så snygga märken på golvet, brun/svarta och fina. Nej vi tar och vilar en stund, så får vi se om det blir bättre framåt eftermiddagen.

   

Här sitter jag i fönstret i stugan , och trånar efter sommar, sol och mycket bad

Av Bamse och Valle - 15 oktober 2009 21:24

Idag har vi inte bara varit på en promenad, utan det vart 2 en lite kortare och en som tog drygt en timme. Det som vi inte riktigt förstår, det är dessa småhundar som inte kan låta bli att skälla på oss. Om dom bara visst så snälla vi är, då skulle dom minsann vilja leka med oss. Och inte vara rädda för oss. Matte var med oss till åkern bakom oss, före hon for på sitt jobb. Och när Husse kom hem vart det mat, och sen en promenad till Mattes jobb. Det var efter den vägen vi träffade på denna hund. Valle han är lite feg att gå i trappor, så nu fick Husse testa hur det skulle gå. Han gick in genom dörren, men tvärnitade när trappan dök upp. Men med lite lirkande så gick han till sist upp. Och när dom skulle ner, ja då gick det riktigt bra. Det är bäst att vi tränar, för i vårat nya hem måste man upp för en trappa. Jag tror inte att han kommer att gå upp till Lill Husses och Lill Mattes våning, den trappan går lite i spiral. Och då törs nog inte jag heller gå dit. Det tycker dom är bra. Då måste man inte städa så ofta säger dom, för vi kommer inte att ha nå hundhår i våra rum. Men vad tror dom egentligen att det bara är hund hår man skall städa upp. Det finns nånting som heter damm också, och det kommer då inte från oss. Och så har dom ju en förmåga att inte träffa sin papperskorg, då skräpet skall slängas. Så nog tror vi dom får städa iallafall. Nu skall vi ut en sista gång. Tänk det är fortfarande plusgrader +2 nu klockan 2130, mycket underligt. Hejs svejs

  

Av Bamse och Valle - 15 oktober 2009 07:17

Imorse trodde man att man skulle kunna lägga sig ner i det frysta gräset. Men inte, det var blött och varmt. Undrar om vi har hamnat i södra sverige, för imorse halv 7 var det +5 grader. Vi som har haft ända ner till -10 grader, dom senaste nätterna. Inte kan det väl vara så att hösten och vintern har passerat redan. Och det snart blir sommar med sol och bad. Nej det är väl som Matte säger OZONSKIKTET, vad det då kan vara för något. Låter då inte som något ätbart. Men det är skönt att det är lite varmare, då hinner vi gräva upp dom sista plantorna och köra ut dom till stugan. Och så kan man vara ute tillsammans med Matte och Husse lite längre. Nu skall vi ta över Mattes säng en stund, för hon ska se till att Lill Husse kommer sig med skolbussen. Vi hörs sen

Av Bamse och Valle - 14 oktober 2009 18:40

Idag har vi fått vara på en längre promenad. Vi kommer verkligen att sakna alla ängar som vi har bakom huset. Det är bara springa rätt ut, så har man hur stort område som helst. Man kan nästan springa sig hel slut, eller busa hur mycket som helst och jaga pinnar. Men vi skall inte vara negativa, det kan ju finnas bra områden dit vi skall flytta också. Vi har ju som sagt var inte hunnit undersöka det. Idag hittade vi på åker dessa "små bollar".  

Jag tror att vi inte har sett så stora "snöbollar". Matte hon talade om att det var mat till kossor i dessa. Men vi trodde henne inte riktigt, utan var tvungen att kolla ordentligt.

  

Det kan ju vara något som vi gillar att äta i dom, det vet man aldrig.

     

Som ni ser så har vi halsbanden på oss. Och det var nog tur. För rätt som det var kom det en hund studsande ut ur skogen. Den vart så rädd så den tvärnitade, och Matten likaså. Vi måste se "skräckinjagande" ut. Det var bara för våran Matte att sätta fast oss i kopplet. Undrar vart dom hade varit som helt plötsligt dök upp. Ikväll har Lill Husse sett till att vi fått oss lite mat, det utförde han med bravur. han kan man anlita fler gånger. Nu skall vi ut en sväng, och sen ska vi nog inta ryggläge ha det bra alla.

Av Bamse och Valle - 14 oktober 2009 10:39

Imorse fick vi inte gå ut tillsammans, nej nu var det en och en. Valle han hann ju iväg på ett litet upptåg. Så det var bara att gå och hämta honom. Sen när vi kom in gick jag raka spåret fram till säcken med gossedjur. Jag hade ju hittat ett speciellt djur igår, en orm. Den hade jag nu bestämt att den inte skulle leva så länge till. Det började med att den skulle skakas om lite grann. Och puttas efter golvet.

  

Här ser ni den ska minsann inte få vara ifred.

  

Här har jag fullt upp med att försöka slita ut tungan på honom.

  

Och snart så skall jag försöka få lös hans huvud. Matte var till slut tvungen att ta bort den från mig. Hon ville inte sa hon att den skulle gå sönder. Vadå sönder, inte vill vi ha sådana gröna saker efter våra golv. Tänk om den rymmer och lägger sig i våran säng, det hade inte varit vidare skoj.

Av Bamse och Valle - 13 oktober 2009 18:37

Ja efter det vi kommit hem, så var vi ganska spaka. Det vart vi redan faktiskt då vi såg bilen. Först så tittade Valle upp ur gräset, och sen jag. Man märker ganska snabbt när dom inte är så glada på en. Då höjer dom rösten och låter arga. Ja det vart till att vila och ta det lugnt. Men vi var faktiskt en sväng in till Lill Matte. Man ville ju att någon skulle bry sig om en. Sen så har det varit utgång en och en. Och ikväll med "koppel". Varför kan man inte få gå på egna upptåg utan att det skall bli sådan uppståndelse. Men Matte säger hela tiden "jag blir ju rädd att ni skall försvinna, och att ni kanske har gått till vattnet". Men vad tror hon egentligen, att vi skulle bada när det är -2 grader ute. Nej nu blir det att vänta tills det blir sommar igen. Idag har vi även tömt en säck med gossedjur. När Matte kom hem var det djur över hela huset. Och hon som skulle skicka iväg dom till några barnhemsbarn. Undrar om dom gillar att det luktar Bamse och Valle ifrån dom. Ja det vart till att försöka ta upp några nya ur sin egen korg. Det är lite svårt, för den man skall ha ligger alltid längst ner. Så man måste först plocka upp alla andra. Nu skall vi umgås med Matte och Husse, så att dom blir lite gladare på oss. Vi hörs imorgon.

    

Av Bamse och Valle - 13 oktober 2009 07:26

Imorse så fick vi ju gå ut som vanligt. Vi har kommit underfund med att Valle gillar att spåra. Igår drog han efter grannens katt. Och imorse så kände han något annat spår. Jag har ju inte varit sen på att hänga med. Man måste ju bara kolla vad han har hittat. Imorse var vi borta nästan en timme. Ja det slutade idag liksom igår, vi vart hämtade med bil. Nej nu så är varken Matte eller Husse så där särskilt glada. Nu säger dom att vi inte skall få gå ut lösa tillsammans, utan nu är det kopplet som gäller. Och så är det bara march i säng. Idag kommer det inte att bli en rolig dag tror vi, koppel det är vi ju inte så vana vid. Fast Lill Matte sa faktiskt igår kväll, "nu måste vi börja träna dom att gå i koppel". För istan får man bara inte vara lös. Vi skriver sen ikväll så ni får höra hur vi haft det. Hej då

  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards