Alla inlägg under maj 2009

Av Bamse och Valle - 17 maj 2009 08:20

Man kan bara inte sova så länge, när man är i Hamnholmen. Det finns så mycket som man vill undersöka, och lukta på. Igår kväll så fick jag nys på en hare, jag sprang efter det snabbaste jag kunde. Men det var tur att han hann springa in i skogen. Undrar vad jag gjort om jag hunnit ikapp den? Och imorse när jag gick ner till stranden, så guppade det så fint en massa sjöfågel. Jag fick väldigt bråttom efter dom. Men varför är dom så snabba. Och varför far dom helt plötsligt upp i luften? Ja jag måste säga att här ute är man minsann inte sysslolös. Dom enda som har det jobbigt, är Husse och Matte när dom skall hålla koll på oss. Valle han har varit lite trött på morron, han är ju inte van att springa så mycket i vattnet tror jag. Nu skall vi göra oss morgonfika, skriver mer sen.

Av Bamse och Valle - 16 maj 2009 21:00

" Unghane av bra modell/storlek mask/huv. En aning ljusa ögon, tillräcklig hals ännu lite vek i ryggen. Bra bröstkorg, normala vinklar fram/bak står uppställd fram/bak. Behöver tid att utvecklas ". typ helhetsintryck Mycket God. Det vart ett första pris iallafall.

Av Bamse och Valle - 16 maj 2009 16:29

Oj så tidigt det vart att kliva upp, redan klockan halv 6. Men vi hade ju en bit att åka. Och så skulle vi ju hinna ut en sväng före. Oj så många hundar det var. jag hade lite problem med att kunna hålla mig still när vi kommit fram. Sen så skulle det ju kännas på en, det var inge kul att någon annan skulle titta i min mun. Husse han säger att han fick ont i handen, för jag drog så hemskt mycket. Sen så kom Margaretha och Peter, med våran gamla familj. Oj så stor min pappa är, jag tror att jag och Valle kommer nog att bli lika stor som honom. Det var kul att träffa min mamma, pappa, min syster Daisy och min syster Belle. Dom verkar vara lika busig som jag och Valle. Det gick väl så där på själva utställningen, ja jag lyckades få ett första pris. Men jag var ju ensammen att springa runt i min grupp. Men som Matte och Husse sa, vi var faktiskt dom snyggaste Leonbergerna på hela stället. Oavsett vad den dära farbrorn tyckte. Min Lill Husse han var jätte duktig med mig, han skall få springa fler gånger. Efter utställningen så skulle det fotograferas, det var inte det lättaste att få med alla på ett kort. Men det gick till slut. Vi skjutsade sen hem Lill Husse, och så det snabbaste vi kunde ut till stugan. Oj så skönt det var att få ta sig ett svalkande bad, eller ska vi kalla det dusch. För vi sprang som 2 tok rätt ut, så det stänkte åt alla håll. Matte och Husse säger att vi kommer nog att vara 2 trötta killar ikväll, och jag håller redan med dom. Vi är hel slut, det är jobbigt att kliva upp så här tidigt. Och sen vara ute en hel dag. Nu skall vi få lite middag, sen ut igen.

Av Bamse och Valle - 15 maj 2009 21:01

Vi har varit hemma själva en liten stund idag. Men det gick bra vi sov istort sett hela tiden. Sen så vart det ju skönhetsvården. Nu är alla knutar borta tror jag. Det vart iallafall en hel hög efteråt. Valle han har fått öronvård idag. Det är det värsta som finns, den där flaskan som brukar komma fram. Jag trodde det var mina öron som skulle rengöras, så jag tog till flykten. Jag försökte med alla medel att verkligen hålla mig undan. Jag tror inte heller att Valle uppskattade att få vätska i sina öron. Och sen så skall det ju torkas med bomull efteråt, inte heller det såg ut att vara roligt. Men som Husse och Matte säger, det är för att vi inte skall få ont i öronen vi får lite medel i dom. Ja vi får väl köpa den ursäkten, för det har jag ju haft ont i öronen. Och det var inte det minsta kul. Nu skall vi snart gå och sussa, vi skall ju upp tidigt imorgon.

Av Bamse och Valle - 15 maj 2009 09:17

Imorse var det inte kul att stiga upp. Det känns att vi hade en riktig utedag igår, mycke trötta killar. Vi har hunnit ut för morgon toalett och en liten bus stund. Men sen var det till att gå in och lägga sig. Inge hungrig var vi heller, det som sattes i skålen var inte det minsta lockande. Idag skall Lill Husse ha skönhetsvård med oss, vi måste ju se till att pälsen skiner till imorgon. Matte hon höll ju på igår, men hon tycker att det behövs mer borstning. Det skall bli skoj och se hur det går för oss Unique are imorgon. Tänk om vi tar storslam, det skulle ju vara mycket bra. Men det är ju 20 stycken i våran grupp, så vi får väl se och hoppas att det går bra för någon av oss. Och det bästa av allt, vi skall sova över i stugan imorgon. Då skall jag minsann försöka mig på en simtur. Undrar om Valle törs, han kanske är lika duktig som mig på att simma man vet aldrig. Skriver mer ikväll.

Av Bamse och Valle - 14 maj 2009 15:57

Idag har det nästan hela dagen varit en utedag. Det blev till slut + 20 grader, och då kan man inte låta bli att vara ute. Eller rättare sagt det är för varmt att vara inne. Sen skulle ju pälsen borstas och toverna skulle bort. Ja det är inte mycket kvar nu av pälsen. Men det är väl bra att man tappar eller att dom tar bort allt löshår. Men det är väl som Matte säger, vi måste ju vara fina nu när vi ska på utställning. Vi har även hunnit en sväng ut till stugan, vi var ju tvungen att titta till den. Och Matte skulle plantera i sina krukor. När vi kom dit så såg vi att grannen var där, han höll på att sätta ut sitt vatten. Det vart som 2 streck efter mig och Valle, vi var ju tvungen att säga hej åt honom. Men vi har ju blivit så väldigt bra på att lyssna, så vi sprang till Matte så fort hon ropade på oss. Det vart en belöning med godis. Sen när vi kom hem så fick vi främmande, det var Emil. Oj så glad jag vart, han har man ju inte träffat på länge. Men han stannade inte länge, skulle på träning så han var tvungen att springa iväg till bussen. Och vet ni vad jag gjorde, jag sprang efter. Han som hade så bråttom var tvungen att stanna så Matte kunde hämta hem mig. Men jag ville ju så gärna springa med. Nu skall vi fixa lite mat.

Av Bamse och Valle - 13 maj 2009 12:27

Tidig morgon 20 minuter över 5. Men jag var så kissnödig trodde jag, så det var att få gå ut. Och då kom jag på att jag fortfarande var trött, så jag la mig på gräsmattan istället. Ni skall veta att min Matte hon vart inge glad, väcka upp henne och sen gå raka spåret ut och lägga sig inte snällt. Ja hon tyckte att hon kunde kliva upp för denna morgon iallafall. Vi skulle ju hinna med att göra oss färdiga, vi skall till stugan. Nu har vi satt ut vattnet, och så har man fått ta sig årets första fotbad bland dom sista isflaken. Oj så kallt och skönt. Vi hade bara lite problem, när Husse och Matte rodde ut för att sätta fast pinnen som håller slangen. Ville jag ju helst följa med ut, men nu är det ett tag sen man simmat. Så jag tordes inte riktigt. Men simtagen kommer nog fort skulle jag tro. Valle han var nog lite konfunderad, där det varit is förrut är det nu vatten. Konstigt tyckte han nog, sen så stod han på iskanten och bara druttad igenom. Ja nu har han också fått känna av vattnet. Det är bra att vi fått vatten till stugan, nu kan vi verkligen börja sova över där.

Av Bamse och Valle - 12 maj 2009 22:25

Vi hann med en långpromenad innan hon skulle på jobbet. Det var efter stugvägen bakom oss, det som var lite synd vi vart så fruktansvärt leriga under tassarna. Det  märks att det har regnat mycket hos oss. Jag och Valle hann en snabbsväng in i skogen, jag tror att vi fick upp ett spår efter någon annan hund eller kanske var det en hare. Fort sprang vi iallafall. Men vi kom så fort Matte ropade på oss, oj så duktiga vi har blivit. Dom behöver nästan bara ropa en gång så kommer jag till dom. Valle han vill gå på lite egna upptåg, så för honom tar det längre tid. Efter den promenaden vart man trött. Precis innan Matte skulle iväg på jobbet, la vi oss i sängen och det dröjde inte länge förän jag snarkade. Det är tur att man hinner få minst en sån lång promenad. Lill Husse kom hem redan klockan 2, så det vart en liten stund för oss själva. Idag har han faktiskt varit ute och lekt med oss, det blir kanske lite bättring. Imorgon skall vi ju iväg till stugan, Husse har kollar isen har gått. Oj då tror jag att jag skall ta mig ett dopp. För idag har vi haft varmt + 17 grader, men inne har det kännts som minst +30 grader. Lill Matte har tvättat så tumlaren har stått på hela dagen. Och så måste vi ju hinna ta oss en dusch, så man är fin till på lördag. Nu skall vi ta oss en sista promenad för kvällen vi hörs imorgon.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards