Alla inlägg under maj 2009

Av Bamse och Valle - 12 maj 2009 09:01

Idag har vi faktiskt sovit riktigt länge, ända fram till tio över 7. Men då var det ganska bråttom för morgontoalett. Först var det min tur, men Valle han var också så nödig så det vart bråttom med honom. Vi måste gå ut en och en, annars brukar han inte göra något. Jag är ju så himla nyfiken på vad han håller på med, och det samma gäller för honom. När vi kom in hade Lill husse klivit upp, det kan inte vara många gånger han varit uppe denna tid. Han brukar ju ligga i sin säng så länge som möjligt. Och när dom farit så vart det godistillverkning. Det skall bli hårda blodpuddingbitar, det är nyttigt och gott godis. Vi fick ju givetvis smaka innan den åkte in i ugnen. Nu måste vi göra en stor laddning, ifall man träffar många från sin gamla familj på lördag. Det skall bli skoj att få träffa dom igen. Det som skall bli roligast är att få träffa min pappa, och se hur stor jag blivit i jämförelse med honom. För vuxit det har jag sen dom såg mig sist. Och jag tror att Valle också blivit större. Hoppas att det nu inte blir så varmt, så man får svettas på lördag. Dom har ju lovat 15-20 grader plus, så det är bäst att ta med sig mycket vatten. Nu skall vi ta ut första plåten ur ugnen, vi hörs.

Av Bamse och Valle - 11 maj 2009 21:27

Dagen den var bra ända fram till klockan kvart i 1, vi hade fått all uppmärksamhet . Sen så har vi ju som man säger tagit det väldigt lugnt. En snabbis ut, och sen så har vi mest legat i våra sängar. Inga längre promenader här inte. Det brukar vara så när Matte jobbar eftermiddag. Och Husse har sina kvällsmöten. Då är det ingen som riktigt har tid med oss. Då skall dom sitta instängda i sina rum, antingen för att titta på Tv eller spela dator. Det slutar oftast att dom glömt att vi faktiskt skall ha mat. Husse eller Matte brukar få ringa och påminna Lill Husse eller Lill Matte. Idag sa faktiskt Matte att hon nog skulle sluta jobba eftermiddag. För det blir inte som vi tänkt annars. Man måste ju faktiskt bry sig om oss, och helst hela tiden. Imorgon får vi se hur det blir. Matte är ju hemma till strax före 1. Och sen så kommer Lill Husse hem klockan 3. Då skall han få en hel lista som han skall göra med oss. På onsdag och torsdag är Matte ledig, då skall vi far till stugan och lägga ut vattnet. Det skall bli skoj att få göra något annat. Nu skall vi ta oss en sväng ut, sen är det godnatt.

Av Bamse och Valle - 11 maj 2009 08:55

Igår kväll fick vi vara ute och hjälpa till med krattningen, och så skulle det fyllas igen ett jättehål på gräsmattan. Våra grannar var också ute, jag måste ha blivit hur snäll som helst. För jag gick bara fram och hälsade, och sen tillbaka på våran tomt när dom sa till. Men det kanske kan bero på att jag har hunnit smita en sväng. Husse han sprang ikapp mig och satte spaden mot rumpan, sen sa han "GÅ HEM" det skarpaste han kunde. Jag tittade lite skamset på honom men gick lydigt hem. Oj så bra om jag skulle kunna vara ute och inte smita. Nu börjar det ju vara så varmt både inne och ute. Men ute fläcktar det lite så det känns skönare. Valle han går bara ut och lägger sig, han har lärt sig att inte smita. Eller kan det vara att han är lite reserverad för nya personer. Nu skall vi tillbringa förmiddagen med Matte, hon börjar att jobba klockan 1. Men vi behöver inte vara ensammen, Lill Matte har redan kommit hem från skolan.

Av Bamse och Valle - 10 maj 2009 15:48

Oj så bra att vi hann fara hem. Det började regna något så hemskt, och sen så kom det en hagelskur. Dom var nästan lika stora som 50 öringar. Det ser ut som om vi har hela gräsmattan full med små bollar. Sen så började det att åska också. Den lyckades slå ner hos oss, Matte ropade til Husse att den slog ner. Men han trodde inte henne, Lill Husse gick ut i groventren. Han sa att det luktade krut. Matte sa det också, men han trodde dom ändå inte. Men när han skulle gå ut på internet, då märkte han att vi hade tappade internetuppkopplingen. Den dosan var alldelens svart. Oj så bra att vi hade ett nytt så Matte kan skriva på våran blogg. Och det var tur att Lill Matte inte var hemma, hon klarar sig ju inte en minut utan internet. Nu får vi nog vara inne ett tag tills det har lugnat ner sig.

Av Bamse och Valle - 10 maj 2009 13:18

Imorse var vi uppe tidigt, redan halv 6. Då var Valle tvungen att få gå ut. Och då var det lika bra att jag också gjorde det. Det regnade så det stod härliga tider till. Jag hann faktiskt tänka, nu blir det ingen resa ut till stugan. Men rätt som det var så slutade det att regna, och Matte sa att vi skulle nog kunna fara. Vi var ju tvugna att väck upp Husse först, så att han skulle kunna fika med oss. Sen så dröjde det inte länge tills man vart så dära pipig, jag blir det när jag märker att något är på gång. Då har man inte tid att vänta tills dom fått på sig kläderna ens än gång. Vi for iallafall till slut, det var tur det. Jag tror att dom hade blivit less mitt pip annars. Nu är det inte mycket kvar av isen, vi kommer att kunna lägga ut slangen för vattnet till helgen. Och vet ni vad, vi kunde faktiskt hålla oss ifrån isen idag. Det var nog tur att Husse började med att bara iväg kvistar så fort vi kommit fram. Då hade vi nå annat att tänka på, för kvistar det gillar ju både jag och Valle. Helst skall det vara stora som vedträn, så man får arbeta med att bita i dom och bära dom runt. Vi hann även ta en promenad, Valle han gillar att gå i dom snöfläckarna som är kvar. Han har haft lite problem med att kunna bajsa. För hos oss finns ingen snö kvar, och det är ju på snö han uträttat sina behov. Matte hon städade ur lill lill stugan, och satte ut utemöblerna. Nu har vi bara 2 stycken stugor kvar att städa ur. Oj det verkar vara mycket jobb innan man kan sova över där. Men nu hoppas vi att det skall gå att sova där till helgen.

Av Bamse och Valle - 9 maj 2009 13:53

Fast det var lite dåligt väder, bestämde vi oss för att fara ut till stugan. Vi var ju tvungen att kolla om isen hade farit. Det hade den inte riktigt gjort, i viken in mot stugan där låg den kvar. Först när vi kom dit, så var vi på en promenad och struttade omkring i skogen. Men sen så hittade jag en kvist, som både jag och Valle ville ha. Det vart en jakt runt runt och sen ner mot vattnet. Det slutade som Matte befarade att det skulle göra, ute på isen. Hon sprang allt det hon kunde efter oss, och ropade men vi hörde absolut ingenting. Nu fick hon bli arg på oss igen, det är inte roligt att dom blir det. Hon tog tag i mitt halsband, och sa till mig "du måste lyssna". Vi kommer att ge henne en hjärtattack tror jag. Så rädd blev hon igen. Efter detta upptåg var det bara att gå och sätta sig i bilen. Dom sa att det är lika bra att fara hem. Hoppas att det till nästa helg inte finns någon is kvar. Annars slutar det väl med att vi inte far dit ut, förrän dom har kollat så all is är borta. Nu är man lite hungrig, Husse håller på att göra mat till oss. Och sen tror jag att vi tar en eftermiddagsslummer.

Av Bamse och Valle - 8 maj 2009 17:10

Idag har det varit en underbart fin dag, inge regn och ganska mycket solsken. Vi har varit ute i stort sett hela dagen. Det märks nu att vi varit ute och precis har ätit middag, för vi är riktigt trötta. Jag tror att vi skall ta oss en liten slummer, men bara en kort en för efter människornas middag skall det bli tårta. Lill Husse fyller ju 16 år idag. Nu är han en riktigt stor kille, han slutar ju 9;an snart så då har man blivit stor. Idag kommer äntligen Husse också hem, nu hoppas jag att det dröjer tills den där hemska väskan skall fram igen. Man får ju vara sur ett tag efter det att dom farit iväg, och det är inge skoj. Varken för en själv eller dom andra. Valle han är så liten än så han förstår inte vad denna väska betyder, men vänta bara tills han sett den nog många gånger. Då förstår han nog att dom blir borta i några dagar. I morgon skall vi fara till stugan säger Matte, och det blir koppel på om inte isen är borta. Hon vill inte att vi skall springa ut och fara igenom. Men jag undrar hur man gör om den är borta, törs man springa ut i det kalla vattnet måntro. Ja vi får se, och ni får höra hur det går imorgon. Vi hörs

Av Bamse och Valle - 7 maj 2009 20:30

Det blev som jag trodde lite godare mat att äta. Idag var det ris med lite kött. Det smakade mycket bättre än bara ris. Valle han får sina kulor utblandad med fil, men han gillar ju det skarp så det går bra. Och så diskar han ju min skål efter det att jag ätit. Idag har vi hjälp Matte med att rensa färdigt i rabatterna. Om ni bara visste så duktiga vi har varit. Speciellt om det var något som var grönt. Ja då drog vi upp det, vi tyckte det var bra men inte Matte. Ja varför skull hon ta ut oss att hjälpa till om det inte skulle bli rent i rabatten. Det blir för henne tror jag att plantera lite nya blommor på vissa ställen. Vi har fått hälsa på den nya grannens flicka, hon sa på en gång att en sån här hund vill jag ha. Men hennes mamma tyckte att vi var lite för stora, då sa hon att dom är dom snällaste. Visst har hon rätt, vi skulle inte kunna göra någon nå illa. Fast om man hoppar upp mot folk så tror dom nog att vi kunde det. Det har dom sagt mina människor att vi inte skall göra, och vi håller på att lära av oss det. Nu så skall vi ta oss en kvällspromenad och sen så är det sängen som gäller. Vi hörs imorgon, då kommer ju Husse också hem.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards