Alla inlägg under april 2010

Av Bamse och Valle - 10 april 2010 16:44

Idag har det varit varmt +7 grader. Från morgonen har inte solen lyst, men nu så är det både soligt och varmt. Vi har till och med hört fågel kvitter, när vi suttit ute på balkongen. Då kändes det verkligen att våren är på intågande. Det vart en tur till stugan. Spring i skogen, i den djupa snön. Och promenad efter dom leriga vägarna. Det var nog tur för Matte och Husse att vi hade våra ruscher in och ut i snön. Annars hade vi nog sett ut som 2 lerklumpar. Nu vankas det mat, ska bli gott. Sen är det ryggläge som gäller. Man blir slut av att plumsa i djupsnö.

  Jag kommer vänta på mig.   Bamse verkar fundera vad det är som komiit fram under snön. Kan man äta det måntro?
 

Här syns det att det tinat bra. Nu har snart platsen där vi har utemöblerna kommit fram.

  Nä du Bamse jag kan visst brotta ner dig.   Ja då tar vi en rusch till.   Upp och ner och fort ska det gå.

Jaha vart tog Husse vägen ?

  Och så tar man i för allt vad man är värd, i denna snö.   Hej och hå, nu kommer jag.   Nädu Valle jag tar det lugnt, man blir så trött av att springa här.  En vilopaus är inte helt fel. 

Tänk att Valle orkar. Han far som ett jehu, ut och in i skogen.

 Och här var det inte länge sen som vi gick över. Inte vill man gå på denna is nu. 

Man ser verkligen hur tunn den börjar vara, alldelens svart. En fin bild ut mot havet.

Ja då var det dags igen för en skogspromenad. Ja det är bäst jag hämtar Valle.

Men ni vänta på oss, inte kan ni själva gå på promenad.

    

Det tar på krafterna att plumsa i snön, och springa ikapp er.

Och så var det här med att åka hem. Nu har Valle börjat som mig, vägra att gå till bilen. Nej vi vill stanna här. Idag var Matte och Husse tvungen att sätta sig inne bilen för att få oss och komma. Då vart det fart, vi var nog lite hungriga, och här finns ingen mat. Ha en bra kväll alla  

Av Bamse och Valle - 9 april 2010 15:52

Imorse då vi vaknade var det alldelens vitt igen. Och det fortsatte en bra bit in på förmiddagen. Det har ju varit varm grader så den har visserligen smält bort. Sen började det att smådugga, inget vidare det heller. Det blir ju bara blötare för oss att promenera. Matte säger att det finns ett ordspråk som lyder. " Det skall komma en ny omgång snö, som ska ta bort den gamla innan våren kommer". Hoppas för allt i världen att det nu var den snön. Nu vill vi inte ha vinter nå längre. Nu kommer ju allt fram som gömts i snö. Det vill säga 2;an som alla utan "påsar" har lämnat. Undrar om dom här "surkärringarna" har stött på fler som dom frågat vart påsen var. Dom kanske skulle ha kunnat vara dom nya skitpoliserna. Det hade varit ett lämpligt jobb åt dom. Idag har det packats ordentligt, det ekar riktigt inne hos oss numera. Inga gardiner sitter heller uppe. Matte säger att nu får det sluta regna, hon måste putsa fönstren. Nu är det helg och alla utom Lill Matte som har åkt till Umeå, ska vara hemma med oss. Vi hoppas att vi hinner med en eller 2 stugsvängar också. Ha en bra fredag kväll alla.

    

Av Bamse och Valle - 8 april 2010 16:18

Nu börjar våren komma mer och mer till oss här uppe i norr. Det är plusgrader hela dygnet, och det innebär att det tinar. Men vi har ju haft så mycket snö så det går sakta. Men man ser att snöhögarna blir mindre och mindre. Och sen så blir det blött överallt. Och det innebär att sanden som legat på snön, nu fastnar som klister under magen, runt tassarna och överallt säger Matte. Inte nog med att vi skall tvätta av tassana i en hink och torka dom. Hon säger att då behöver hon bara dammsuga 2 gånger istället för 7-8. Så tog dom fram den där hemska flaskan. Vi vet allt vad den innebär. Det skall sprutas in hemska vätska i våra öron. Jag Bamse var snabb att fly upp till Lill Husses rum. Men Valle han tog dom fast och sprutade in i örat. Sen kom dom ju givetvis upp för att ge mig en behandling. Nu kan ni får dom gratis, vi vill inte ha en Matte och Husse som gör på detta viset. Dom skulle själva få känna hur det känns. Men vadå säger dom det är ju för att ni inte ska få ont i era öron. Vi har väl inte haft ont? Jo kanske nån gång. Men det är tur att det bara är 1 gång i månaden behandlingen blir. Nu är det ett tag till nästa. Nu är Matte snäll, hon håller på med mat till oss. Vi kanske blir lite gladare på henne efter det. Tjingeling

Av Bamse och Valle - 7 april 2010 17:14

Packandet det fortsätter med framsteg. Nu har vi snart hela vardagsrummet fullt med kartonger. Det kommer att bli lite svårt att komma sig upp i soffan och fåtöljerna är vi rädd. Men det är ju inte länge kvar tills vi får flytta in, 2 veckor. De ska bli så spännande att komma till ett nytt alldelens eget ställe. Med nya vägar och promenad stråk att gå på, och en egen baksida. Fast idag har vi inte stött på "sur kärringarna". Det har bara varit trevliga människor och hundar. Vi träffade på 2 stycken cocker spaniels som nyss hade flyttat hit från Skåne. I deras gamla hem bodde dom tillsammans med 43 andra hundar. Så nu hade alla blivit omplacerade runt hela Sverige. Dom hade inte haft det så lätt berättade deras Husse. Lite rädda för oss var dom, men vi har ju träffats förrut och då med vår Husse. Så det gick väldigt bra även idag. Nu ska vi hjälpa Matte att göra mat, ha det bra alla.

Av Bamse och Valle - 6 april 2010 18:39

Det märks att helgerna är över, man stöter på den ena token efter den andra. Idag så vid första promenaden mötte vi den första "tanten", hon undrade när vi hade varit på en liten promenad vart Matte hade bajspåsen. Hon tog ut den ur fickan och sa här. Då undrade hon vart innehållet var. Nu hade vi faktiskt inte gjort 2;an  , så varför skulle 1;an in i påsen. Vi gick in och började att packa inför flytten. Efter någon timme var det dags igen. Matte gick en annan väg än hon brukar. Och rätt som det var bakom en snöhög, kom en "tant" med en liten mops gående. Hon ropade högt till Matte, "du får byta sida på trottoaren jag gick här först. Min lilla hund ska inte möta dom där, jag har nog sett sådana på TV;n. Ovjarker, och dom är inte snälla." Men om hon nu var hund intresserad skulle hon verkligen se att vi inte var av den sorten. och vi äter faktiskt inte småhundar till frukost. Vi är faktiskt av den snälla sorten Leonberger. Och gör minsann inte en fluga förnär. Nu kallar Matte dom inte längre för "tanter", nu heter dom kärringar. Ha en bra kväll

Av Bamse och Valle - 5 april 2010 16:15

Idag var väl inte vädret det bästa. Men vi bestämde att vi skulle fara till stugan iallafall. Vi skulle ta med oss våran grann pojke Oskar. Han skulle få köra skoter med Lill Husse. Sagt och gjort det bar iväg, efter diverse hämtningar av släp och sen skoter. Fruktansvärt lång tid tyckte vi att det tog. Husse lastade av skoter och så bar det iväg ut på isen. Jag och Valle tycker ju att det är så himla kul att springa efter den. Och nu är det inte så mycket snö utan mest vatten på isen. Husse gjorde upp eld så att det skulle kunna grillas korv. Det ska bli gott efter jakten av skoter tänkte vi. Nu for dom iväg in i skogen pojkarna. Och det dröjde och sen dröjde det ännu längre men ingen kom tillbaka. Det slutade med att Husse var tvungen att ta bilen för att kolla vart dom var. Och han hittade dom gående efter vägen. Nu hade vi så otur att skotern gick sönder, långt inne i skogen. Ja det var bara att ta en promenad, och så skulle vi få släpa den tillbaka. Men Husse lyckades att köra den tillbaka till släpet som tur var. Men nån mer skoter färd det vart det inte. Nu hade elden brunnit ut, så nå korv grillning vart det inte. Vi tog fikat inne i storstugan istället. Mycket konstigt tyckte vi. Man ska ju sitta ute och fika. Inte inne. Men dom var lite svettiga så då kan man inte vara ute så man blir kall. Nu ska vi få oss lite mat. Här kommer lite kort från våran inne vistelse idag. Ha det bra alla.

      

Av Bamse och Valle - 4 april 2010 18:51

Upp och ner är väldigt skönt att ligga.

Fast det här läget är bättre.

 

Bamse orkade inte ens ta sig från hallen.        

Av Bamse och Valle - 4 april 2010 16:43

Idag vart det ett sånt där fint väder som vi hade velat ha haft tidigare i påsk. Solen lyser från en molnfri himmel och det är +6 grader. Imorse bar det av till stugan. Vi tog våra grannar med oss. Om ni visste så skoj vi har haft. VI har jagat varandra efter isen i flera timmar. Tror nog att både jag, Valle och Senja kommer att somna gott ikväll. Förutom bus så har det ätits korv och bullar. Vi har även fått våran mat då vi kom hem, och den smakade gudomligt.

Senja vart så glad att få springa så hon flög fram mest hela tiden.

Hon är lite lättare än oss, så hon sjönk inte ner lika mycket.

 

Ohej och hå över bryggan som ett jehu.

 

Valle upptäckte att även hon har en svans man kan haka sig fast i.

Ja då vilar man sig en stund.

Och så fullt ös igen.

 

Inte kul att ha 2 killar som trycker ner en i snön.

 

Nej nu har jag inte tid att leka nå mer. Jag känner lukten av KORV: Man måste hålla sig framme så man hinner smaka.

 

Ja då var det operation nedtrampning igen.

 

Nehä, jakt skulle det vara istället. Ohej och hå vad det går.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards