Alla inlägg under april 2010

Av Bamse och Valle - 16 april 2010 18:02

Åter en dag i lugnhetens tecken. Vi har haft lite utgångar, men mest har vi faktiskt legat och vilat. VI skall ladda upp inför morgondags utflykt till stugan. Då måste man vara pigg och allert. Ja det slutade med att Husse var tvungen att hyra sig en bil för att ta sig hemåt. Alla flygplatser är ju stängda, förutom här uppe hos oss. Men han är ju i Stockholm, varför skulle han flyga mellan Luleå och Kiruna då. Nej här hos oss är det klarblå himmel och strålande sol. Alla orosmoln är som bortblåsta. Blåst det har det minsann gjort idag, vi har snart ingen snö kvar. Tack för det. Det är nästan bara snöhögar kvar, och dom blir mindre och mindre. Nu skall vi kolla när Matte börjar med middagen. Den blir lite sen idag, Husse kommer hem förhoppningsvis vid 7 tiden. Han har fått ta det lite lugnt efter vägen, han har 3 konstaplar med sig i bilen. Och då får man ju inte köra för fort ;). Det är våran granne och 2 kollergor till honom som inte heller tog sig hem. Så dom liftar med honom. Ha en bra helg alla.

 

Lite kort från förra helgen, då Matte inte trodde att det blivit några. Här ligger vi så snällt och tittar på 2 hundar som springer på Isen.  

Av Bamse och Valle - 15 april 2010 19:23

Ja det är tur att vi har en stor balkong. Inne går det inte att vara för att denna torktumlare går för fullt. Ja det var bara att ta med sig apan ut. För man får faktiskt vara trött fast man inte gjort någonting.

 

Det värsta är att Apan börjar vara ganska utsliten. Och hur ska det gå då han flyttar till ett annat ställe. Dom har provat med alla möjliga sorters Apor, men utan att jag velat ha dom. Detta är min andra, som vi fick tag i en efterlysning som vi gjorde här på bloggen. Det fanns en snäll tant med en affär som hade en kvar. Valle han gillar inte gossedjur, det skall vara pipsaker för honom.

 

Här bredvid honom ligger hans pipsko, Matte säger att han skall låta bli den på nätterna och tidiga mornar. Men vadå är man leksugen så är man.     

Av Bamse och Valle - 15 april 2010 17:09

Idag började dagen fint med sol och +4 grader. Våran snö har snart försvunnit, oj så skönt det ska bli att den försvinner. Vi har varit på promenader, till vårat vanliga ställe vid det stora loket och efter lill sjön vid badhuset. Man har väldig lust att hoppa i, men skit Matte sa bara nej. Sen drog det in konstiga moln, som skymde solen. Det är visst en vulkan som fått ett utbrott, och det molnet drog in över oss. Undrar om vi kommer att få hem våran Husse, han är i Stockholm och alla plan är inställda. Nu pratar han om att hyra en bil och köra upp. Ja 96 mil är ju bara nästgårds. Men nu var det så att det inte fanns en enda bil i hela Stockholm att hyra. Så han måste åka till Västerås och hämta en. Ja på den resan skulle inte vi vilja vara med. Men det är klart han vill ju hem till oss grabbar. Nu skall Matte börja att putsa lite fönster, vad det då skall tjäna till när vi har lavamoln på himlen och osopade gator. Ja vi intar balkongen så länge. Ha det så bra alla


Av Bamse och Valle - 14 april 2010 18:51

Idag har värmen fortsatt. Det har visserligen inte varit lika varmt som tidigare, men snön smälter och det är ju tur. Nu börjar våra snöhögar som var som berg se ut som normala snöhögar. Det har tinat upp ordentligt vid vårat promenadstråk, och isen håller på att gå upp. Idag när Matte var hemma på sin lunch, tog vi en sväng. Bamse han hittade på en gång en kul sak, en övergiven telefonkatalog. Det gick bra till att börja med att bära den runt, och skaka i den det värsta man visste. Men den var sjöblöt, så det sprutade blad åt alla håll och kanter. Det slutade med att han tillslut stod med en sida i munnen, och resterande låg runt honom. Tittade lite konstigt både på mig Valle och Matte, och sen på dom lösa sidorna. Sen gjorde han allt för att stampa ner den i backen, utan större resultat. Sen har vi inte gjort så mycket, mest vilat. Vara på en och annan lite mindre promenad. Och nu så ska vi inta balkongen, dammsugaren har kommit fram igen. Det är väl för 5 gången idag. Ha det alla

          

Nu vill vi ha sånt här väder :)

Av Bamse och Valle - 13 april 2010 18:52

Vi har lugna dagar. Har varit ganska skönt, för Valle har haft lite dåligt i sin mage. Men det är inte så konstigt, han äter precis allt han hittar. Och det även "skit"     . Han är så snabb fast dom håller koll på honom, han bara älskar det för tillfället. Nu kommer det att vara koppel ett tag för honom. För det har ju kommit fram hur mycket som helst under snön. Vi skall lämna på stolparna när vi flyttar påsar, för det verkar det vara många som inga har. Nu har det packats ännu mer, det är ju bara en vecka kvar tills vi får flytta till vårat "nya" alldelens eget hus. Det är så tomt så det ekar i lägenheten. Inte kul när man skall ge ett skall, det slår lock för öronen. Och alla kartonger som står ivägen är inte heller kul. Man får liksom inte plats. Nu ska vi få en promenad med Lill Husse, ha en bra kväll

Av Bamse och Valle - 12 april 2010 18:51

Idag så har ordningen återställts. En ny vecka med arbete, och att vi får ta igen oss efter helgens bravader. Man måste ju vila upp sig så man orkar med nösta. Vi får ju ha lite ensamtid, nu när det arbetas och gås i skolan. Fast vi är ju inte ensamna så länge. Lill Matte börjar sitt jobb klockan 16, och Matte kommer hem 1630. Det är bra, fast vi sover ju nästan hela dagarna säger dom. Idag har det varit en strålande vårdag med över +10 grader och strålande sol. Snön den tinar, och det är bra. Vi har precis kommit in från våran längre kvällspromenad. Och när vi gick vid träsket, så har isen på vissa ställen spruckit upp. Vi fick inte vara lösa, Matte var nog rädd att vi skulle ta oss ett bad. Och man vet ju aldrig, vi hade ju kunnat ta första vårdopp. Fast hur skulle vi ha tagit oss upp på iskanten det kan man undra. Nu skall vi få vara på balkongen en stund, vi är visst fulla med sand och skitvatten. Ha en bra kväll

Av Bamse och Valle - 11 april 2010 18:26

Ja snabba ryck ta det där kortet nu så man får leka sen. 

Ja tydligen blir hon aldrig nöjd, det skall poseras i alla möjliga ställningar.

Kom igen nu Valle, nu skall det busas.

Ja ha du Valle, en pinne vart hittade du den. Du verkligen älskar pinnar.

Inte nog med att dom skall tuggas på, dom skall även begravas långt ner i snön.

Valle han testar om det går att hoppa ner dom.

  

  

Nu vart vi utan pinnen. Husse var och hämtade lita av våra leksaker istället. En dummis och en plastring, som börjar lysa då det är mörkt och så piper den.

           

Fast Valle han hittade en ny pinne eller rättare sagt en halvuppbrunnen vedträ som var roligare att leka med.

Alltså jag tycker det är dags för fika nu. Öppna ryggsäcken fort.

Om jag piper och visar tänderna visst går det fortare då :)

Vi testar med en liten Bamse kram kanske det går bättre.

Nej hä slipp då, jag surar en stund istället.

Valle skall satsa på en ny karriär som fotbollsproffs, Då kan han köpa hur mycket korv som helst åt oss.

Ja du Valle då var det färdig lekt med det vedträet.

Är det dags igen för fotografering. Nu får det väl räcka.  

Lill Valle

Nä nu måste vi vila en stund.

Puss på dig brorsan                          

Av Bamse och Valle - 11 april 2010 16:58

På vår första tur ut idag, fick vi bli väldigt fundersamma. Det har varit kallgrader inatt, så vi hade världens skare. Man har inte kunnat gå utanför spåren tidigare i veckan. Så när skaren bar då kunde man ju springa överallt. Och fort gick det, man kunde till och med snurra sina 10 varv för 2;an. Kändes väldigt bra. Sen snabbt in för att ta sig en liten slummer till. Efter morgon fikat bar det av till stugan. VI har haft en underbar dag med +10 grader och strålande solsken. Matte och Husse säger att det bränner i deras ansikten. Men vad är det att gnälla om, kan man åka dit där det är +35 grader. Så kan man stå ut med lite bränningar i ansiktet vid +10. Vi har då inga problem med att det bränns. Vi har ju mest rullat runt, jagat varandra och legat och vilat i den kalla snön. Vi var så duktiga att stanna kvar vid bryggan, då det gick småhundar efter isen. Fast det kliade i tassarna att få springa och jaga dom. Idag vart det både smörgåsar och grillad korv. Jag Bamse tyckte bara att det vart alldeles för lite av både det ena och det andra. Men snålisarna sa att nu fick det räcka. Jag ska nog köpa med mig en egen korvring nästa gång. Och jag ska inte dela med mig av den, hur mycket dom än gnäller. Det kommer kort för dagen så fort dum Matte har laddat batteriet i kameran.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards