Alla inlägg under februari 2010

Av Bamse och Valle - 14 februari 2010 12:36

Tänk att det vart åter en bra dag med strålande sol och -3 grader. Efter morgonfikat for vi ut till stugan. Och tänk idag glömdes inte kameran. Efter lite mer skottning bar det av på en långpromenad. Ja om den var lång för mig, Husse och Matte. Så vart den superlång och tung för Valle. Han befann sig mest inne i skogen i den djupa snön.

 

Men det verkar vara så att han gillar att springa där det är mest snö.

   

Jag var inte sen på att haka på lite race efter honom. Oj så vi flög fram mellan träden.

Vi tror att Valle kommer att bli den nya "tjuren Ferdinand" för han skall lukta på allt, Inkusive grenarna på träden.

   

Vi hann även med bus ute på isen. Valle han hittade en skidåkare som han bara var tvungen att springa och hälsa på. Man ser henne i bakrunden. Jag var tvungen att springa ut och köra tillbaka honom till Husse och Matte.

 

Två tjusiga och väldigt trötta killar. Det tar på krafterna att ha så skoj.

 

När man ser dessa bilder kan man inte tro att det knappt är 3 månader tills vi skall kunna sova över här ute.                 

Av Bamse och Valle - 13 februari 2010 16:01

Imorse då vi vaknade stod termometern på -19.8 Och det som bara skulle vara någon grad kallt, hur spår dom egentligen vädret. Ja vi gjorde oss fika, och fram emot 10 tiden vart det varmare. Kollade med farmor och det var bara -10 och strålande sol där. Sagt och gjort det var till att göra sig färdiga, och sen iväg. Det här med att göra sig färdig har jag och Valle lite svårt att förstå sig på. VI är ju klara på en gång, men för dom andra tar det en himla tid. Det skall tas på vinterskor, täckbyxor och jackor. Inte undra på att vi hinner bli less. Vi for först för att hämta upp farmor. Jag vart så glad så jag hoppade över baksätet från kofferten och till framsätet, bara för att få hälsa. Vi har ju inte träffats på flera veckor. Och hon är ju våran idol. Vi hade så tur när vi kom till stugan, att en traktor hade skottat vägen, det enda vi behövde göra var att skotta upp så att bilen stod på uppfarten. Det tyckte nog Husse var bra, fast snön är inte allt för tung. Vädret vart bara bättre och bättre nu var det bara -5 och solen den sken från en molnfri himmel. Vi tog oss en lite längre promenad efter isen, oj så vi fick springa. Och Valle han har så mycket att upptäcka, så han springer nästan dubbel. Bus i snön det har vi också hunnit med. Knäpp Matte glömde kameran hemma så det blir inga bilder från dagen. Hoppas att hon kommer ihåg den nästa gång. Nu skall vi börja med middagen, eller rättare sagt Matte ska. Vi är 2 helt utmattade killar. Vi hörs

Av Bamse och Valle - 12 februari 2010 17:20

Imorse var det nästan -30 grader, närmare bestämt -27.8 Men på vissa platser här i Boden var det -32.5 Inte det minsta kul att gå ut vill vi lova. Det har varit snabba rundor, och sen in för att se till att tassarna blev fort varma. Det har som sagt var varit en väldigt lugn innedag. Men vi har ju haft Matte med oss, så vi har sett till att störa henne i både strykning, och städning. Undrar varför hon inte gillar när vi skall hjälpa till. Nu har vi fått varsin Tjurmuskel att tugga på. Det är ju fredag kväll, så först har vi fått kulor med stekt köttfärs. Och nu en Tjurmuskel. Våra Människor skall äta lövbiff med paprikasås och pommesfrites. Och det är fyra sorters peppar i den såsen så vi får inte smaka. Men vi är ganska nöjda med det vi fått. Ha en bra fredag kväll alla

       

Om ni visste vad våra Bean Bagar var sköna att ligga i när vi kom hem. Vi som nästan har ratat dom tidigare. Men nu så är det nästan våran favorit plats.  


Av Bamse och Valle - 11 februari 2010 20:16

Nu har vi haft åter ett kalas, med godsaker och tårta. Nu säger Matte att det är tur att vi inte har nästa förrän i Maj. Då fyller Lill Husse år, undrar varför hon tycker det. Vi kan ju behöva lite godsaker vi också. Inte bara kulor. Idag har det inte varit lika kallt som igår, "bara" -18 grader. Men det blåser så det känns som -26. Våra promenader har därför inte blivit dom längsta. Men vi skall få bättre väder till helgen, bara någon minus och strålande sol. Då gäller stugan.

    

Snöbus det det håller vi på med, kul är det att stoppa ner våra nosar i snön. PS Matte tacker så mycket för gratulationerna DS

Av Bamse och Valle - 10 februari 2010 17:26

Inte nog med att det har vräkt ner snö, nu har griskylan satt sitt grepp över oss också. Idag har det varit nästan - 25 grader. Det är inte kul att vara ute, för snön fastnar under trampdynorna och man börjar frysa istort sett på en gång. Idag har det varit en sån där typisk inne dag tack vare det. Inte mycket har vi gjort, jo sett på när Matte vikt tvätt, och dammsugit. Sen så har vi faktiskt fått gossa med henne en stund. Vi tror att hon nog tyckte att det var skönt, hon säger att hon är lite trött av sig. VIlken tur att hon har sina lediga dagar så hon kan vila upp sig. Nu skall vi få gå på en liten promenad med Husse. Vi hörs imorgon.

 

Nu vill vi ha sommar med sol och bad.  

Av Bamse och Valle - 9 februari 2010 21:30

Det vart till att vara i väntans tider. Man ville ju så gärna smaka av alla sorter, men det fick vi ju inte göra. Det var kakor med choklad både på och i, och sånt får inte vi hundar äta.

Det var till att ligga och lurpassa ifall något av misstag skulle trilla ner på golvet.

Kanske man har bättre lycka om man sitter fint.

Och tänk tillslut så kom tårtan fram, och vips så hade man slukat halva.

Det är bäst att man ser till att det inte blir kvar något på tallriken.

Valle han vart så till sig så han skakade i hela kroppen.

Och lika snabbt hade han fått i sig sin bit. Sen så har det blivit lite annat kakor, och fått rengöra alla tårtfat. Nu känner vi oss ganska nöjda. Nu har detta kalas avslutas, nästa kommer på torsdag. Då fyller Matte år, vilken tur att hon har köpt många tårtor kanske man får sig en smakbit då också. Vi har förrutom kalasat, hunnit med bus i den djupa snön. Vi har bara problem med dom pinnar vi hittar, dom försvinner ganska fort för oss. Det kommer att finnas många när snön tinat bort, om den nu kommer att göra det. Det kommer nog att ta tid, för så här mycket snö brukar vi inte ha i februari. Och mars har inte varit än. Nu skall vi få gå ut på kvällspromenaden. Vi hörs imorgon.

                 

Av Bamse och Valle - 9 februari 2010 10:29

Idag har vi 20 årskalas, Lill Matte. Då kommer det att bli tårta och lite gott fika bröd. Sen kommer ju hennes kompisar också, vi kommer att ha det fullt upp. Man måste ju bara få vara med. Våran Matte hon verkar ha svårt att ställa tillbaka tiden. Imorse klev hon upp 0315, vi trodde det var morgon så vi ville ut 0345. Efter uträttade behov, var det 2 trötta killar vill vi lova. Vi skriver mer ikväll, och med lite nya kort.

Av Bamse och Valle - 8 februari 2010 09:43

Från att ha kommit från Filippinerna där uppladdningstiden tor minst 24 minuter för en bild. Till hemlandet var som natt och dag. Det sa bara stofs så hade man laddat upp 9 bilder som kommer här.

 

Tog lite bilder från hamnen innan båten får in mot land på andra sidan. Båtturen över tog ca 12 minuter, så det var ingen lång tripp.

 

Det var helt oroligt att komma från Boracay till Manilla. Dessa kort är tagna klockan 0700 på morgonen. Man ser knappt husen för alla avgaser som ligger i luften.

Men det är klart, bor det 8 miljoner i denna stad kanske det skall se ut så i luften. Tog denna bild från planet, folk bor nästan på varandra i små plåtskjul.

Vi hade hotellrummet på 22;a våningen, och på lördag morgon då jag drog isär gardinerna så stod dessa 2 herrar på en bambu hiss och tätade fönstren. Hoppas dom inte hade skräck för höjder. Och undrar hur dom uträttade sina behov, för vi såg inte att dom var ur korgen på hela dagen. Dom hade börjat uppe på våning 28, och tog sig sakta neråt.

Flygterminalen i Bangkok en aning annorlunda.

Var ju tvungen att föreviga min make med Thailänska drakdragare.

   

Ja det vart en bild på mig också.                

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards