Alla inlägg under juni 2010

Av Bamse och Valle - 23 juni 2010 17:06

Idag har det varit riktigt varmt, + 23 grader och strålande sol. Vi har nog inte blivit bortglömda här uppe i Norr. På förmiddagen så har vi inte gjort så mycket annat än vilat. Men på eftermiddagen har vi haft fullt upp. Matte hon har hittat en jättekul sak till oss, en basket boll med ett snöre i. Mycket bättre att hålla i det, än att försöka stoppa in bollen i munnen. Det vart mycket jakt, men den som tyckte om bollen mest var Valle. Han bara älskar bollar. Jag för min del föredrar min APA. Den har jag stenkoll på mumera, Matte har hotat med tvättmaskinen. Men vadå, lite måste han ju få lukta tycker då jag iallafall. Dom är lite känsliga i sina nosar dessa människor. Nu skall vi få oss lite mat. Sen skall det packas inför morgondagen flytt ut till stugan. Vi får hoppas att vi kan skriva medans vi är därute, det är lite si och så med Internet uppkopplingen. Ha det bra alla kompisar.

Bamse kom fort det är snöre i bollen!!

Du det finns faktiskt snören på bägge sidorna, inte behöver du ta mitt.

Men vad skoj, det går hur lätt som helst att springa runt runt.

Undrar om det går lättare att sparka på den om jag släpper den från munnen.

Sura inte nu Bamse, men jag har den i ett fast grepp. Kom och försök ta den om du kan.              

Av Bamse och Valle - 22 juni 2010 18:11

Imorse då vi klev upp sken solen från en klarblå himmel. Det vart nästan + 20 grader vid lunchtid. Jag Bamse hade en sån här pip morgon, så det slutade med att Matte bestämde att vi skulle fara till stugan en sväng. Det är tur såna här gånger att vi bara har 4 mil att åka. Det går fort att komma fram då man har bråttom dit. Det vart bus i skogen och bad på en gång. Matte passade på att plantera lite blommor. Och sen vart det den sedvanliga promenaden. Inga nya spår hittade vi dock. Kan ju bero på att det har regnat så att alla spår var borta. När vi var på hemväg såg vi att det vart svartare och svartare på himlen. Och till slut så började det att regna igen. Det verkar inte vara nån ände med allt detta skitväder. Vi skall kolla väder prognosen, och se hur det blir till helgen. Men Matte säger att vi skall ut till stugan vilket som. Ha det så bra alla kompisar.

      

Av Bamse och Valle - 21 juni 2010 17:46

Ja då har första dagen på semestern snart gått till ända. Vi tycker inte att den varit speciellt kul för vår del. Det har klipps gräsmattan och så rensat ogräs i blomrabatterna. Sånt får vi ju inte hjälpa till med, så då kan man ju lika gärna vara inne. Jag Bamse har provat för1 år sedan, med att hjälpa Matte med att ta upp pionerna ur rabatten, och vet ni hon vart inte alls glad. Men jag gjorde ju på samma sätt som hon, tog bort ogräset. Ja lite annat har vi faktiskt hunnit med, som bus och spring i skogen bakom oss. Men det vart alldelens för mycket mygg nu på kvälls kvisten. Vi tror att alla grannar också passar på att klippa sina gräsmattor. Det har ju inte gjort annat än regnat dom sista dagarna, så det är bäst att passa på då det är uppehåll. Nu skall vi ut för att inspektera spåren efter dom 2 boxrarna vi hari kvarteret, dom har precis passerat. Imorgon blir en ny dag, med förhoppningen om kuliga saker. Ha det bra alla kompisar.

Av Bamse och Valle - 20 juni 2010 16:40

Ja denna helg har det inte gjort annat än regnat. Vi hann iväg en sväng till stugan igår, medans det var uppehåll. Men det tog inte lång tid innan det vräkte ner igen. Man är som en blöt katt efter det man varit ute. Och det tar en himla tid innan pälsen torkat. Vi måste nog köpa en ny hår blås, så att den torkar fortare. Idag har vi inte gjort mycket än att vila. Varit ut på snabba promenader för att utrötta våra behov, fort in igen. Om vi hade mygg här förrut så har dom nu fördubblat sig säger Matte. Hoppas det nu bara blir varmt så dom torkar bort. På torsdag ska vi flytta ut till stugan. Vi måste passa på att vara där nu. För nästa helg så skall Matte och Husse till huvudstaden för att gå på bröllop. Så då blir vi hemma med Lill Husse och Lill Matte. Nu ska vi få oss lite mat, kokt fläsk med ris har vi beställt. Ha det bra alla kompisar.

Av Bamse och Valle - 18 juni 2010 13:01

Det har varit en vecka med fullt upp för våran skivare. Hon har inte riktigt haft tid att uppdatera våran sida. Och vi själva har ju alldelens för klumpiga tassar för att det skulle vara läsbart för er kompisar. Men nu har vi semester i 7 veckor, då skall det väl finnas gott om tid tror vi. Det har inte hänt så mycket för våran del i veckan, mest legat inne och vilat. Vädret har väl inte varit det bästa, regn och blåst och en och annan solglimt. Men idag så lyser solen och det ör 19 grader varmt. Hoppas det är lika fint väder imorgon, vi skall ha midnattstrav V75 här i Boden då. Vi skall inte få följa med säger Matte, undrar varför. Men det kan bero på att det brukar vara så många andra hundar och framför allt människor som är där då. Nu ska vi hjälpa Matte med lite städning, det dras in väldigt mycket då det regnar. Ha en bra dag alla kompisar.

Av Bamse och Valle - 15 juni 2010 19:08

Det har varit en trött dag idag. Detta är Valles favorit ställning "upp och ner".

Jag kan väl inte påstå att jag var nå piggare. Det kan väl bli så när man kliver upp klockan 4.

Suck blir det aldrig semester. Så att man slipper kliva upp så tidigt.

 

Vädret har man då inte kunnat klaga på. Det var värre igår med regn istort sett hela dagen.

                  

Oj med tunga steg går man upp från vattnet.

 

Skynda dig en hel korg med leksaker.

Men vad det började att blåsa. Man känner riktigt hur öronen dras sig bakåt.

Bamse det känns som om man snart inte kan andas.

Nej vet du nu kommer snart öronen att ramla över mina ögonen.

Fast det var skönt med lite frisk fläkt i ansiktet.              

Av Bamse och Valle - 13 juni 2010 21:05

Idag har det varit en jobbig dag. För det första for vi ju hem från stugan igår, för att det blåste så hemskt. Vi fick istället vara ute här hemma. Ni skulle bara se hur vi ser ut runt ögonen av alla knott som bet oss. Matte satte myggmedel i pannan och runt kinderna. Men inte vid ögonen, och där bet dom oss. Det är nog en del av att det inte har smakat så vidare med mat idag. Fast den stora anledningen tror vi är, det har varit alldelens för varmt. Vi har dock hunnit vara en sväng ut till stugan idag igen. För att få oss ett bad och lite bus. Och vet ni det hade blåst så mycket igår, så att våran TV antenn hade blåst ner. Tagit med sig hela röret, och fästet som satt fast i väggen. Vilken tur att vi inte var där ute, tänk om vi hade fått den i huvudet. Nu skall vi försöka ta oss ner i källaren där är det svalt och skönt. Ha det bra alla kompisar.  

Av Bamse och Valle - 12 juni 2010 19:20

Imorse vart det tidigt, redan halv 5 ville Valle ut. Jag var av den trötta sorten, så jag kom mig inte ut förräns klockan 6. Sen var det snabbt in för att ta över Mattes säng. Hon började med att skura ur alla stugor, så att man kan börja sova där snart. Det behövdes, för den lilla stugan har vi ju haft som förråd för alla våra saker. Nu ska dom hem till huset, det är Lill Husses alla leksaker som han haft sen han var liten. Nu får han sortera ut det han ska ha kvar, och sälja resten. Det har blåst nordliga vindar ute i stugan, inte alls skönt. Men vi hann med bad och bus innan det bar av hemåt. Det var ganska skönt, för vi har sovit lite dåligt inatt, det har varit alldelens för varmt. Nu blir det källaren inatt, svalt och skönt. Har förresten fått en helt ok middag. Kokt potatis utblandad med kokt fläskfile, ärter och morötter, kulor och till sist grillad fläskfile. Smakade smakens. Nu blir det inga kort för dagen. Matte glömde kabeln som man laddar in fån kameran i stugan. Men vi skall ut imorgon bitti. Då tar vi den med. Ha en fortsatt bra lördag alla kompisar.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards